Банкеръ Daily

Атанас Атанасов:

ДБ никога няма да участва в управление с Борисов и Нинова

"Трябва да се отчита обществените нагласи, хората искаха промяна и масово излязоха на протести. Демократична България е сигурен участник в следващия парламент, трябва да възстановим парламентарната република", това каза пред NOVA председателят на "Демократи за силна България" и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов. 

Той бе категоричен, че "Демократична България" никога няма да участва в правителство с Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Държавният глава задължително трябва да вземе отношение по проблема с руските шпиони.

Според него шпионският скандал е опит на ГЕРБ предизборно да компенсира някои дефицити.

Атанасов заяви, че трябва да се направи анкетна комисия, която да разследва "Турски поток" и какви са ползите и загубите от този проект.

За него прокуратурата трябва да прояви същата усърдност от шпионския скандал по случаите със записи на премиера, които компрометират цялото управление и държавата.

ДБ иска държавата така да работи, че законът да се прилага еднакво към всички.

Относно работата на службите Атанасов е убеден, че те са си свършили работата около руските шпиони, но това е било употребено политически.

За следизборните коалиции, той потвърди, че с ГЕРБ не трябва, а с БСП не може.

"Хората не искат повече ГЕРБ на власт и всички трябва да се съобразят с тази ситуация", убеден е Атанас Атанасов.

А за проблема, който разисква европарламентът за ЛГБТ обществото, гостът изрази позицията на ДБ, която винаги е била против пропагандата на тези хора, но е категоричен, че ние трябва да се занимаваме предимно с въпросите, които трябва да се разрешават в нашата страна, а именно корупцията и борбата с нея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във