Банкеръ Daily

Общество и политика

ДБ би участвала в правителство на "Има такъв народ"

Атанас Атанасов

Днес проблемът в България не е ляво – дясно, проблемът е статуквото и борбата срещу него, тоест борбата срещу корупцията. Това заяви пред bTV съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в отговор на въпрос ще участва ли обединението в кабинет, подкрепен от БСП.

"Въпросът е за програмните намерения на правителството, а това кой ще гласува за него, е свобода на всеки един народен представител в парламента", уточни Атанасов. Затова съществува възможност да бъде съставен кабинет с широка парламентарна подкрепа, включително с гласовете на БСП и ДПС. Но от "Демократична България" категорично не биха подкрепили правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или БСП. 

Формацията е петата по брой депутати в новия парламент с 27 народни представители. Според съпредседателя ѝ ГЕРБ няма никакъв шанс да състави правителство, защото партията на Бойко Борисов е изолирана политически.

"Бих казал, че Слави Трифонов и неговата формация са наред и ние бихме имали готовност, ако бъдем поканени за преговори, да обсъдим по какъв начин да бъде формирано мнозинство и правителство, което да отстрани Борисовата държава от власт", обяви Атанасов. По думите му, в момента се борят две тенденции – дали да се състави мнозинство и анти-ГЕРБ правителство, или да се отива на предсрочни избори и служебно правителство на президента Румен Радев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във