Банкеръ Daily

Общество и политика

ДАТО и ДАНС са подслушвали политици, потвърди Рашков

Бойко Рашков

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е потвърдил снощи информацията, че политици са били подслушвани от две служби - ДАТО и ДАНС.

Коментарът на Рашков е по повод изнесена по-рано днес информация, че политици, в това число и водачи на парламентарни листи, са били подслушвани във времето около парламентарните избори на 4 април. Подслушван е и служебният премиер Стефан Янев. 

Рашков заяви още, че е получил информация, според която в момента в ДАНС се унищожават материали.

В четвъртък Рашков смени ръководството на полицията в Пловдив. Той сподели и лично мнение за това как е възможно да се стигне до порочни явления в системата

„Когато виждаме някъде в някои помещения и мебели кюлчета със злато и милиони левове, просто хей така като за лека нощ, и когато всеки разумен български гражданин разбира, че такива имущества, такива средства са невъзможни, дори да заемеш длъжността председател на Министерския съвет, това неминуемо се отразява и на морала на обикновения редови служител на Министерството на вътрешните работи", подчерта той.

В отговор на въпрос за изнесената  информация от съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов за подслушвания на политици, Бойко Рашков каза, че сигналите за това трябва да се отнесат към Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства и че той няма информация за това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във