Банкеръ Weekly

Общество и политика

ДАРИК РАДИО ОБЯВИ ПОЛИТИК НА ГОДИНАТА

Бойко Борисов бе обявен в четвъртък за Политик на годината в едноименната класация на Дарик радио, която се провежда за 10-и пореден път. Кметът на София изпревари премиера Сергей Станишев. Номинациите бяха направени от общо 100 национални и регионални медии, като Дарик отся кандидатите в зависимост от броя на получените за тях гласове в ИНТЕРНЕТ. Тази година до финалната надпревара стигнаха шестима политици - Меглена Кунева, Петър Стоянов, Волен Сидеров, Сергей Станишев, Бойко Борисов и Ахмед Доган.
Крайният победител трябваше да стане известен още във вторник вечерта на купона за десетгодишния юбилей на класацията в присъствието на министри, депутати, представители на бизнеса, интелектуалци. Поради големия интерес обаче организаторите решиха да удължат гласуването с още три дни. Те връчиха специални грамоти за заслуги към културата, изкуството и науката на писателите Антон Дончев, Валери Петров и Георги Господинов, режисьорите Крикор Азарян и Теди Москов, на археолога Георги Китов, на певиците Валя Балканска и Лили Иванова и на отец Боян Саръев. Някои от тях присъстваха в обзорното предаване Годината на Дарик радио в четвъртък, по време на което бе обявен новият Политик на годината и събитието на 2005 година.
В досегашните издания на класацията по три пъти са излизали победители Георги Първанов и Иван Костов, а по веднъж - Петър Стоянов, Надежда Михайлова и Симеон Сакскобургготски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във