Банкеръ Daily

Общество и политика

ДАНС и МВР обискират екоминистерството

S 250 1fd4abf3 a740 4d9b 8e61 753f4144ab9d

Заради водната криза в Перник следователи от специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС, МВР и КПКОНПИ, провеждат акция в Перник и в столицата. Обект на проверка е и ремонтът на язовирната стена на язовир "Студена".

В Министерството на околната среда и водите се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР във връзка с разпределената от мен проверка, касаеща различните разрешителни режими за боклук внос от Италия", заяви главният прокурор. Планът на прокуратурата предвижда до утре да се разпитат над 30 души, каза още Иван Гешев и допълни, че е разговарял днес с кмета на Перник Станислав Владимиров. Главният прокурор отбеляза също, че не е уведомявал премиера Бойко Борисов за спецакцията. "Не ми е работа да го уведомявам. Най-вероятно той е запознат", каза Гешев. 

„Разследването за водната криза в Перник е за това, че не са предприети необходимите действия за предотвратяване на трагедията с водата. Ние се занимаваме с аспекта на този проблем касаещ вероятна наказателна отговорност, ние нямаме отношение към моралната, политическата или административна отговорност," отбеляза главният прокурор.

Рано тази сутрин в дома си е арестуван и шефът на ВиК-Перник Иван Витанов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във