Банкеръ Daily

Общество и политика

ДАНС анализира комуникацията на Бобоков с Пламен Узунов и "MVR-Rumen Petrov"

Пламен Бобоков

Специализираната прокуратура възложи на ДАНС детайлен и задълбочен анализ на комуникацията между разследвания за аферата с опасните отпадъци бизнесмен Пламен Бобоков и президентския съветник Пламен Узунов. Ще бъде анализирана и кореспонденцията на Бобоков с още един потребител, записан под името "MVR-Rumen Petrov". 

От спецобвинението публикуваха поредните чатове, извлечени от мобилните устройства на бизнесмена.

От съобщението става ясно, че "MVR-Rumen Petrov" е Румен Петров, който е бил съветник по въпросите, свързани с Близкия изток и Северна Африка на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева до 18 декември 2018 година.

Активната комуникация между Пламен Бобоков и Румен Петров започва през август 2018 година. Много често там се коментира съдбата на делото за арестувания танкер "Бадр".

Едно от съобщенията, което се цитира от прокуратурата, е когато Узунов изпраща на Бобоков копие на вербална нота от посолството на Либия до президента на България.

В последващата комуникация бизнесменът се обръща към президентския съветник със следния текст: "Ако прецениш, че мога да звънна на началника - дай знак".

Малко по-късно се получава и СV-то на либийски пратеник, както и снимки на визитни картички.

Facebook logo
Бъдете с нас и във