Банкеръ Daily

Общество и политика

Даниела Дариткова определи като "провокация" действията на протестиращите медицински сестри

Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова определи като "провокация" действията на протестиращите медицински сестри, които вчера се барикадираха в сградата на Партийния дом и предприеха гражданско неподчинение.

Тя отбеляза, че медицинските сестри не са искали да разговарят с членовете на Комисията по здравеопазване, а само с журналистите.

„Ситуацията е неприятна, трябва да се търси диалог. Не трябва да се толерират действия, които са извън законите на страната”, каза Дариткова.

Пет протестиращи медицински сестри прекараха нощта барикадирани в сградата на бившия Партиен дом, а рано сутринта излязоха на перваза на един от прозорците. Една от тях остана там с часове, а представител на НСО стоя до нея, опитвайки се да я убеди да слезе. Дълго време обаче Бойка Анастасова, която работи в „Пирогов”, отказваше да го направи.

„Колегите ми не ми дават да вляза, защото казват, че вляза ли, тях ще ги изнесат. Били са ги”, извика Бойка Анастасова към журналистите под прозореца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във