Банкеръ Daily

Общество и политика

Даниел Митов: Да не управляваме държавата с крясъци

Даниел Митов

„ГЕРБ се утвърди като дясната партия в България. ГЕРБ тепърва ще бъде фактор в българския политически живот. За да бъде устойчива една партия, тя трябва да демонстрира устойчивост и да бъде и в опозиция, когато се налага. ГЕРБ е изградила подобен капацитет и стои добре и в чужбина", коментира в телевизионно интервю Даниел Митов, депутат от бъдещата парламентарна група на ГЕРБ-СДС.

„Като победител на изборите, сме длъжни да направим усилие и да съставим кабинет. Дължим го на българските избиратели. При всички положения ще направим опит. За мен лидерът на партията, спечелила изборите, трябва да е кандидат за премиер", коментира Митов.

Партиите трябва да могат да отстъпват една на друга определени позиции, за да има баланс в парламента, уточни депутатът.

„Този парламент е много сложен. Иска ми се всички партии да започнем да си говорим нормално. Една държава не се управлява с крясъци. Истината е, че в българската парламентарна традиция всеки път, когато най-голямата партия, за която са гласували хората, бъде заобикаляна, нещата никога не приключват добре", каза още Митов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във