Банкеръ Daily

Общество и политика

Даниел Кадик: Българите са достатъчно ядосани, но недостатъчно, за да излязат на улиците

Българите принципно са достатъчно ядосани, но недостатъчно, за да излязат на улиците, заяви Даниел Кадик, ръководител на софийското бюро на фондация "Фридрих Науман" в интервю за БНР.

"Българите имат много за какво да бъдат гневни и ядосани и се надявам, че въз основа на това те ще стигнат до своите заключения - от една страна с оглед на следващите избори, а също и с оглед на активността на гражданското общество вече след изборите, обясни Даниел Кадик, според когото Бойко Борисов отново оставя страната в много тежко положение.

Според него това беше едно правителство без мнозинство в парламента.

"И не само, че нямаше стабилно парламентарно мнозинство, но успя да загуби и голяма част от своите партньори в управлението. Положителните икономически резултати не се дължат на правителството, те се случват въпреки правителството, защото хората и фирмите в България са тези, които фактически печелят доходи и по този начин подобряват икономическото благосъстояние. Попитайте вашите слушатели коя е основната реформа, която правителството успя да доведе до край. Те се провалиха с основния проект, който трябваше да изпълнят и това беше реформата на съдебната система. Не можаха да проведат реформа и в сферата на борбата с корупцията. Провалиха се със свиването на бюрокрацията в страната", смята Кадик. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във