Банкеръ Daily

Общество и политика

Дани Каназирева ще подкрепя "добрите решения" на кмета на Пловдив

Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров (ГЕРБ) е дал добра заявка на първата си пресконференция, като е поставил решаването на проблемите с трафика и данъчната политика като приоритетни за града. Това заяви новият областен управител на Града под тепетата Дани Каназирева ден след като бе назначена на поста с решение на Министерския съвет. 

Каназирева бе категорична, че Здравко Димитров е дал заявки за друг модел управление в Пловдив - в диалог и уважение не само с политически представените групи, но и с гражданите на Пловдив. "Така че ще има подкрепата за всяко едно добро решение в Пловдив. Предстои нашата среща с него", обясни тя. 

Новият губернатор на Пловдив добави, че в града има усещане за промяна.

"Имах съвсем малко време за размисъл. Категорично пред нас имаше две възможности - от една страна да стоим и да критикуваме и да внасяме предложения, които не е ясно дали ще бъдат приети, или не. И другото нещо е да поемеш отговорност - пред града си, пред пловдивчани. И реално да покажеш с действията си и с работата си това, което си говорил", посочи пред БНТ Каназирева за решението си да приеме поста на областен управител.

На местните избори на 27 октомври Каназирева получи 11.32% от гласовете, а партията ѝ вкара петима души в Общинския съвет. 

По време на първия мандат на управляващата партия Дани Каназирева беше общински съветник и председател на групата на ГЕРБ в местния парламент на Пловдив. През лятото на 2010 г. беше изключена от ГЕРБ след обвинения от премиера Бойко Борисов и тогавашния зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, че обслужвала интересите на пловдивския бизнесмен Георги Гергов.

През 2011 г. тя основава партията "Съюз за Пловдив", която в годините се е присъединявала към различни политически проекти като "Движение България на гражданите" и "Нова република".

Facebook logo
Бъдете с нас и във