Банкеръ Daily

Общество и политика

Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

Останалата трета в надпреварата за кметското място в Пловдив Дани Каназирева, издигната от местната коалиция "Съюз за Пловдив", става областен управител, реши Министерският съвет.

От 11 ноември тя ще заеме мястото на новоизбрания кмет Здравко Димитров от ГЕРБ. На местните избори на 27 октомври Каназирева получи 11.32% от гласовете, а партията ѝ вкара петима души в Общинския съвет. Сега мястото ѝ ще бъде заето от следващия в общинската листа.

По време на първия мандат на управляващата партия Дани Каназирева беше общински съветник и председател на групата на ГЕРБ в местния парламент на Пловдив. През лятото на 2010 г. беше изключена от ГЕРБ след обвинения от премиера Бойко Борисов и тогавашния зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, че обслужвала интересите на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. През 2011 г. тя основава партията "Съюз за Пловдив", която в годините се е присъединявала към различни политически проекти като "Движение България на гражданите" и "Нова република".

С друго правителствено решение Станислав Дечев се освобождава от длъжността областен управител на област Хасково, тъй като беше избран за кмет на града. На поста се назначава Стефка Стефанова, която към момента е заместник областен управител на областта. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във