Банкеръ Daily

Общество и политика

Данаил Кирилов очаква разследване за снимките с Борисов

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов очаква да бъде проведено разследване, което да установи както авторите на записите и снимките, свързвани с премиера Бойко Борисов, така и тези, които са ги разпространили в социалните мрежи. Разследването трябва да е за огласяване на неистински, клеветнически факти и обстоятелства. Кирилов споделя мнението на Борисов и главния прокурор Иван Гешев, че зад кампанията с компроматите стоят разследвани лица.

"Аз съм сигурен, че всеки един от вас, от нас има собствени версии и хипотези, но е ясно в контекста на настоящата ситуация кой има най-голям интерес – лицата, олигарсите, срещу които се водят оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия. Те, виждате, че са обединени, без значение в коя точка на земното кълбо са позиционирани. Имаме си и тук олигарси, имаме си и в съседни държави олигарси, имаме си и на Арабския полуостров олигарси", разгърна хипотезата си Кирилов.

Министърът коментира темата в Централния софийски затвор, където, заедно със спортния министър Красен Кралев, присъства на боксов турнир между лишени от свобода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във