Банкеръ Daily

Общество и политика

Данаил Кирилов и Вежди Рашидов ще се борят заедно срещу фалшивите новини

Правосъдният министър Данаил Кирилов и председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов се обявиха за законодателни промени за противодействие на фалшивите новини.  

Според тях е необходимо изграждането на единен европейски стандарт за борба с нелегалния трафик на културни ценности, фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти, както и срещу на фалшивите новини. Двамата са се договорили да привлекат различни експерти, включително и представители на МВР, прокуратурата и Министерството на правосъдието, с които да бъдат обсъдени подобни законодателни промени, без да се посочват конкретни срокове за изработването им.

Председателят на комисията е запознал министъра с резултатите от срещите си по тези теми в Бундестага в Берлин и в Камарата на депутатите в Рим.

"Засилването на сътрудничеството между европейските страни в борбата с трафика на ценности, фалшификатите и фалшивите новини е много важно, защото този проблем засяга сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни инициативи, за изработването на които трябва се направят работни групи. Свидетел съм, че Европа все повече се тревожи и от проблема с фалшивите новини, затова тази тема ще става все по-актуална за всички страни членки", е казал Рашидов по време на разговора си с Данаил Кирилов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във