Банкеръ Daily

Премиерът Борисов:

Дадохме 83.5 млн. лв. на производителите на плодове и зеленчуци

На правителственото заседание бяха поканени представители на производителите на плодове и зеленчуци.

Продължаваме да подпомагаме земеделските стопани. В началото на този месец бяха изплатени близо 83.5 млн. лв. на производителите на плодове и зеленчуци. Субсидиите са осигурени за 12 559 земеделски стопани, заяви премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание. 

Председателят на Националната асоциация на малинопроизводителите Божидар Петков благодари за поредната финансова подкрепа на държавата към бранша. "Тази година беше трудна заради времето и заради пандемията. Но благодарение на интензивните действия на държавата, целият бранш получи огромни помощи", заяви Божидар Петков. Той отбеляза, че благодарение на навременните средства за сектора, браншът няма да изпадне в колапс. 

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева подчерта, че размерът на ставките при някои от схемите е увеличен с близо 55% спрямо 2019 година.

"Ръстът е в резултат на допълнителното финансиране по схемите, както и от завишения контрол от страна на земеделското министерство и Държавен фонд "Земеделие", посочи министър Танева. Тя отбеляза още, че поливният сезон ще започне от 15 април и има осигурени достатъчно количества вода за напояване и даде пример с язовир "Ястребино", който се ползва и от производителите на трайни насаждения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във