Банкеръ Daily

Общество и политика

Да отделиш само журналистите е стигма, възмути се Александър Сиди

Депутатът от ВМРО Александър Сиди силно се възмути от въведените за журналистите изолационни мерки в парламента. "Коронавирусът явно се разпространява през ефира. Не разбирам защо бе отделена една определена група хора от Народното събрание", коментира той ситуацията със "заточването" на представителите на медиите в зала "Запад" на Народното събрание.

"Контактът между журналистите и парламентаристите не е спрян", разкри още той пред Нова телевизия. По-рано днес председателят на парламента Цвета Караянчева не разреши свободното движение на медиите по кулоарите.

Народният представител от ВМРО коментира остро ситуацията и във "Фейсбук".

Ето какво написа Александър Сиди на стената си в социалната мрежа:

"Днес аз съм журналист. И не, не защото дядо ми беше такъв. И не, не защото баща ми цял живот пишеше. И не, не защото понякога и аз написвам по някой неграмотен текст. Днес аз съм журналист, защото познавам стигмата. За еврейската общност аз съм фашист, защото съм във ВМРО. За ВМРО аз съм евреин, защото … винаги съм бил такъв. И нямам проблем да живея със стигма. И въпреки, че цял живот съм бил така, не разбирам, когато някой слага такава на другите.

От вчера в Народното събрание цялата журналистическа гилдия е изолирана в една зала и е ограничено придвижването на журналистите в сградата. Ограничено е времето, в което могат да се хранят и да си купят кафе. Мерки за сигурност. Срещу коронавирус. Или срещу словото. Не знам. Уверен съм, че журналистите са виновни за паниката. Защото най-добрата профилактика срещу китайската кашлица е да си спреш телевизора. И да си миеш ръцете. Но мерките за сигурност в Народното събрание са странни. Меко казано. Народното представителство не е по-различно от всеки български гражданин.

Да си избран за народен представител е работа. Като всяка друга. Като шофьорите в събранието. Като администрацията в събранието. Като служителите в стола и кафето на събранието. Като чистачките в събранието. Като охраната на събранието. И да, работа, както е работа и на журналистите в събранието. Да отделиш само журналистите е неправилно. Не само неправилно, това е стигма. Стигма, че журналистите разпространяват заразата. Другите не. Аз цял живот живея със стигма. Днес аз съм журналист!", написа Сиди в социалната мрежа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във