Банкеръ Daily

Общество и политика

"Да, България" ще се регистрира за изборите, потвърди Христо Иванов

“Да, България” ще се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори. Тя ще се яви в коалиция с партия "Зелените” и ДЕОС. Името на коалицията ще бъде "Да, България”, потвърди бившият правосъден министър Христо Иванов пред БНТ.

Днес е последният срок, в който партиите и коалициите могат да подадат документите си за регистрация в ЦИК.

Иванов съобщи, че активисти на "Да, България" са събрали  над 20 000 подписа за участието в коалиция. Според него това е показало силната енергия и желание за промяна в българското общество.
"Повечето подписи, които събрахме, са от хора, живеещи извън София. "Да, България" доказа, че е станала национална партия в един ден", добави бившият министър на правосъдието.

Иванов  отбеляза, че не знае кои са конкретните податели на фалшивите жалби срещу партията му, но според него това са хората, които искат да запазят корупционните дела в България.

"Ние си поставихме конкретни цели в борбата с корупцията и за осъществяването на съдебната реформа. Има конкретна заявка и има ответна реакция от лобитата, които искат да се запази ситуацията", коментира той.

Христо Иванов обясни, че ако "Да, България” влезе в парламента, ще участва в антикорупционен блок с "Нова Република” на Радан Кънев, но категорично отхвърли партньорство с ГЕРБ и Реформаторския блок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във