Банкеръ Daily

Общество и политика

“Да, България!”  протестира срещу посещението на главния прокурор на Русия

Тази сутрин, активисти на “Да, България!” поставиха надпис на моста над Цариградско шосе - "Чайка, вън от Европа!". Акцията е свързана с протеста на “Да, България!“ срещу посещението на главния прокурор на Руската федерация - Юрий Чайка.

В декларация от 17 септември, „Да, България!“ заяви, че: „Тази визита е емблематична за протичащия в страната ни процес на засилваща се ерозия на демократичните институции, укрепване на корупционната дълбока държава и консолидиране на авторитарни властови практики. България е унизена не просто да бъде прокурорска република, но отново да стане 16-а прокурорска република. 

„Да, България!“ заявява, че г-н Чайка не е добре дошъл на територията на европейска България и неговото посрещане тук не е от наше име. Това е позорен акт, на който трябва да се противопоставим. Призоваваме всички представители на българската държава, на които предстои да се срещат с генералния прокурор на Русия, да откажат. Страхът пред съветския началник явно е огромен. Надписът "Чайка, вън от Европа!" бе премахнат минути след акцията", се казва в позицията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във