Банкеръ Daily

Общество и политика

"Да, България": Неспазеното обещание за Н-18 е пореден удар за българския бизнес

“Правителството се е отметнало от обещанието си да премахне неадекватните промени в наредба Н-18, която в този си вид е бич за повечето бизнеси. Това е пореден удар за българския бизнес, нанесен му от правителството. Наредбата е подготвена зле, несъобразена с предложенията на компаниите и браншовите асоциации". Това пише Ивайло Мирчев, член на ИС на “Да, България!” по въпроса за последното решение на правителството за Н-18.

"Преди два месеца ние предложихме правителството да компенсира всички фирми, които вече са направили разходи за синхронизиране на работата си с Н-18. Борисов не се съобрази с предложението ни и предпочете да се отметне (за пореден път) от обещанието си и все пак Н-18 да влезе в сила. Резултатът от това ще бъде хаос в бизнес отношенията, произвол на НАП, спъване на работата на много компании, които не са ресторанти (защото наредбата е писана от МФ тъкмо за тях)", продължава Мирчев в позицията си.

Според него, когато държавата няма капацитета да подпомага работата на фирмите, е по-добре да ги остави да се развиват, като внимава поне да не им пречи.

Той припомня, че неколкократно през последните над 2 г. са предлагали конкретни решения за това Н-18 да заработи адекватно, без да бъде пречка за компаниите. "Нито едно от нашите предложения не бе прието, нито дори обсъдено", посочва активистът на "Да, България".

"Тези хора са некадърни да управляват страната и трябва да си ходят. ОСТАВКА!”, завършва той.

 

Предложението за компенсация на бизнеса, направено преди повече от месец от "Да, България" ще намерите тук: https://dabulgaria.bg/darzhavata-da-kompensira-biznesa-zaradi-n-18/

Facebook logo
Бъдете с нас и във