Банкеръ Daily

Общество и политика

"Да, България" гласува мандат на Христо Иванов за преговори с ПП

Националният съвет на "Да, България" даде мандат на председателя в оставка Христо Иванов и Изпълнителния съвет в оставка за водене на преговори с "Продължаваме промяната" за общи действия в 47-ото Народно събрание. Националният съвет също така възложи в Изпълнителния съвет в оставка да организира техническата подготовка на Национална конференция и да продължи да изпълнява функциите си до провеждането ѝ. Създадена е работна група, която да разработи правила за номиниране на кандидати за председател и членове на управителните органи, както и за промени в устава на партията. В срок от една седмица работната група трябва да предложи проект за покана за свикване на Национална конференция. Поканата ще бъде обсъдена и гласувана на следващото заседание на Националния съвет.

Очаква се и останалите две формации, влизащи в обединението „Демократична България“ - ДСБ и "Зелено движение" да получат мандати за преговори, за да може ДБ да участва единно в процеса. След вчерашната среща с лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев стана ясно, че диалогът е конструктивен. И четирите партии ще подготвят коалиционно споразумение.

На срещата с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ имена за министерски постове не са обсъждани, а само оставката на Иван Гешев като главен прокурор.

На снощното заседание на Националния съвет на „Да, България!“ слабите резултати на дясната коалиция не са коментирани. Следващата седмица се очаква ново заседание на партията, на което те ще бъдат анализирани и тогава ще бъде определена датата за най-висшия форум на партията, на който ще бъде избрано ново ръководство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във