Банкеръ Daily

Общество и политика

Д-р Иван Маджаров е новият председател на Българския лекарски съюз

Доктор Иван Маджаров е новият председател на Българския лекарски съюз (БЛС), се казва в съобщение на пресцентъра на организацията.

Вчера започна провеждането на 68-и редовен отчетно-изборен Събор на Български лекарски съюз.

Тази година в надпреварата за председателкия пост се бориха четирима кандидати - д-р Венцислав Грозев, досегашният председател на БЛС, издигнат от РЛК Плевен, д-р Георги Тодоров, номиниран от РЛК Варна, д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС от 2009 г. до 2015 г., кандидат от РЛК Русе и д-р Иван Маджаров, член на досегашния УС на БЛС, с издигната кандидатура от РЛК Пловдив.

Новият председател на БЛС обеща, че ще се бори за повече пари в здравеопазването, макар че не може да обещае нищо в този момент. Д-р Маджаров изтъкна, че важен елемент от ефективността на системата е елиминирането на разделението на лекарите на такива в доболнична и болнична помощ, на работещи в частни или държавни структури.

В годините д-р Маджаров е бил управител на болницата в Първомай, директор на пловдивската здравноосигурителна каса, председател на Българската болнична асоциация и управител на болница "Пълмед".

В оставащите два дни от редовния Събор на съсловната организация се очаква да бъдат избрани заместник-председателите и главен секретар на БЛС, членове на УС на БЛС, председатели и членове на контролна и етичната комисия, председател на Акредитационния съвет на БЛС и членове на Висш медицински съвет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във