Банкеръ Daily

Общество и политика

Д-р Александър Симидчиев: Няма да съм кандидат за премиер

"Броят на диагностицираните с COVID е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин, по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи." Това заяви председателят на здравната комисия в парламента - д-р Александър Симидчиев  от "Демократична България".

Той допълни, че категорично няма да бъде кандидат за премиер, ако президентът връчи мандат на "Демократична България" и определи това като спекулация.

" Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ", отбеляза Симидчиев пред БНТ.

Той добави, че Борисов трябва да се появи в парламента и да бъде изслушан, за да даде отчет на работата си.

"Трябва да имаме електронно здравеопазване. Трябва да подредим къщата си, да има ясни правила, които да спазваме. Спешно трябва да се направят стратегически и законови промени в сферата на здравеопазването, трябва да се приоритизира профилактиката, да се работи с данни", смята шефът на здравната комисия.

Според него старата сграда на Народното събрание е по-подходяща да се върне парламентаризмът.

"Не беше логично да се разформирова Националния оперативен щаб, повече комуникация беше необходима към конкретните групи, с ясни послания, как да се предпазват възрастните хора, как младите да ги предпазват", каза още депутатът. По думите му кои ще са новите членове на щаба ще бъде решено от изпълнителната власт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във