Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветомир Найденов обвини Георги Кадиев за загуби от десетки милиони в тотото

Цветомир Найденов - бившият съдружник на Васил Божков, който подаде сигнала срещу него в прокуратурата, обвини бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев за загуби от десетки милиони в спортния тотализатор. В профила си във Фейсбук Найденов твърди, че бившият депутат от БСП е утвърдил такса от 15% от оборота, каквато няма никъде по света. По този начин Кадиев е създал условия за монопола върху хазарта в България на укриващия се в момента в Дубай Васил Божков.

"Няма нужда да се прави проверка, ето кои са фирмите и как са плащали: Държавното Тото - 15% от оборота. Национална Лотария, Ню Геймс, Евробет и Еврофутбол са плащали 20% от печалбата (приходи от залози минус изплатени печалби на участниците) - и четирите фирми са на Васил Крумов Божков. Такова чудо за облагане на наземни залози (НЕ ОНЛАЙН) в Закона за хазарта няма описано в нито един член", е написал Найденов.

"Георги Кадиев е виновник за глупавата такса 15% на оборота - такава такса няма в нито една държава на тази планета! - загубите на Тотото и бетонирането на монопола на Черепа тръгнаха от тази тъпотия с неразумно високата такса!!! Държавното Тото единствено е плащало, както е по закон, може би това е една от причините за 5 години да е десетки милиони на ЗАГУБА! П.С. Обвиняемият Васил Божков (18-те звездички) твърди, че бил давал някакви подкупи за “СПОКОЙСТВИЕ“ да му върви схемата с ниското плащане. За тези подкупи никой от съдружниците му не знае и не е участвал. Нали се сещате, че Черепа е всичко друго, но не и Добрият Самарянин, че с неговите 51% да плати 200 милиона “Такса Спокойствие” от името и на останалите 49%?!", категоричен е още Найденов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във