Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов за апартамента: Всичко е прозрачно и законно

По-добре е да отговоря един път и да не се повтаряме. Мога да заявя категорично, че съм заменил двете жилища, които съм заменил, са в района на жилището, в което живея в момента. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод публикациите за новия му апартамент. 

"Два апартамента съм заменил за един. Добавил съм и съм платил 100 000 лв. от кредит и спестявания", обясни Цветанов и добави, че всичко това е документирано в нотариалния акт, подписан през 2018 г., а тази година ще бъде упоменато в данъчната му декларация, която предстои да попълни.

Той изтъкна, че подобни въпроси са му задавани преди няколко години.

"Апартамент, закупен през 1964 г. от родителите на моята съпруга, поради напреднала възраст те прехвърлиха на нея, за да могат да си запазят правото за основно жилище. Имах 1/6 от апартамент в "Надежда", след като баща ми беше починал преди 20 г. Този дял съм го прехвърлил безвъзмездно на моя брат, защото ми омръзна да се обяснявам в публичното пространство за шест апартамента и какви ли не щуротии. Апартаментът, в който съм живял от 1973 г., ми беше прехвърлен от моите родители през 1991 г. След 1964 г. родителите на моята съпруга единствено са купили апартамент 62 кв. м. за голямата ми дъщеря", добави председателят на парламентарната група на ГЕРБ. 

Цветанов посочи, че в момента има два апартамента - един, в който живее, и още един с право на владение от родител на неговата съпруга. Той подчерта, че при размяната за новия му апартамент има разлика в квадратурата от 39 кв. м. Доплатил разликата със 100 хил. лева.

"Всичко е на един принцип на правото. Няма нищо, от което да се притеснявам. Всичко, което съм извършил, е според българското законодателство. Всичко е оформено и преведено по банков път. При банков превод винаги се попълва декларация за произход на средствата. Всичко е прозрачно и отговарям само от уважение към вас", обобщи Цветан Цветанов пред журналистите в Народното събрание. 

Още по темата - виж тук

Facebook logo
Бъдете с нас и във