Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов взел решение, отива на разговори с Борисов

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов кацна на ВИП терминала на "Летище София".  Пред репортери Цветанов обяви, че е взел решение за бъдещето си, обсъдил го и със съпругата си, но първо ще го съобщи на премиера Бойко Борисов. "ГЕРБ за мен е кауза. Ще остана лоялен към Борисов и партията занапред", посочи Цветанов. Той отново каза, че атаката срещу него било добре планирано мероприятие преди европейските избори.

"Мисля, че за всички специалисти, които работят със ЗУТ, тази поправка няма никакво отношение с тази кооперация... Аз казвам каква е юридическата ситуация. Няма нищо общо със сградата и това беше казано от хора, които разбират и представят обективно нещата", коментира още Цветан Цветанов. 

След разговорите се очаква заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Предварителните нагласи са, че Цветанов ще хвърли оставка като ръководител на ПГ на управляващата партия и ще се раздели и с депутатското си място. За сметка на това той вероятно ще остане зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния ѝ щаб. 

До момента заради скандала, добил известност като "апартаментгейт", оставка подадоха трима представители на изпълнителната власт - министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.- министърът на спорта и кумица на Цветанов - Ваня Колева, както и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов. 

Очаквайте подробности

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във