Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Всеки е невинен до доказване на противното

"Не може БСП да имат депутати с повдигнати обвинения за пране на пари и да дават морална оценка." По този начин зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на социалистите за тяхното събиране на подписки за отстраняването на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и неговия заместник.

Цветанов заяви, че не знае какво са внесли от БСП и дали има законово основание за искането на оставката на шефа на КПКОНПИ и заместника му. Той видя провокация и конфронтация заради изборите със случая „Апартаментгейт” и го сравни със случая с бюлетините в Костинброд. "Всички тези сценаристи, които в момента чертаят плановете, това са същите тези, които чертаеха планове за Костинброд",  коментира Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ апелира да се даде възможност на институциите да свършат своята работа и допълни, че всеки е невинен до доказване на противното. "В момента са предприети действия, има отпуск и това е един много ясен знак, че се дава възможност компетентните органи да си свършат работата", подчерта Цветанов.

Вторият в ГЕРБ недоумява защо са двойните стандарти и защо му е зададен въпросът за Пламен Георгиев, а не за председателя на ВКС Лозан Панов. "Когато някой иска да компрометира някого, това не е политика и не е политически живот", заключи Цветанов и допълни, че от ГЕРБ ще направят силна информационна кампания, какво могат да направят и как да го направят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във