Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов вече официално не е в ръководството на ГЕРБ

Националното събрание на ГЕРБ освободи с почти пълно мнозинство от над 1000 делегатски гласа Цветан Цветанов като заместник-председател на партията и като заместник-председател на Изпълнителната комисия. Само десет души се осмелиха да гласуват „против”, а 11 се въздържаха. Лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че Цветанов остава партиен член и ще работи в първичната партийна организация.

Румяна Бъчварова, която беше шеф на кабинета на премиера Бойко Борисов и вътрешен министър във второто му правителство, също беше освободена като член на Изпълнителната комисия, поради това, че беше назначена за български посланик в Израел.

За нови членове на Изпълнителната комисия бяха избрани Цвета Караянчева и Тодор Тодоров. И двамата бяха предложени лично от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. И двамата са представители на смесени райони. Караянчева от Кърджали, а Тодоров представлява Силистра и Дулово. Изпълнителната комисия се състои от 11 души. Неин председател е Бойко Борисов, заместник-председатели са Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, има и осем членове.

С промени в устава Националното събрание определи, че занапред председателят на партията ще има двама, вместо, както е досега, трима заместници.
В началото на форума във видеообръщение Жозеф Дол, председател на ЕНП, посочи, че делегатите на Националното събрание, освен промени в Изпълнителната комисия, ще имат възможност да помислят за бъдещето на партията. Той благодари за лоялния ангажимент на ГЕРБ към ЕНП и определи Бойко Борисов като истински лидер с визия за своята държава и ЕС. Дол похвали и водача на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел за безупречната й работа като еврокомисар.
"Вашите кметове са ценен ресурс на партията, посочи още Жозеф Дол, визирайки предизборната работа на Бойко Борисов, свързана с обиколки в страната, на които е показал какво е постигнала местната власт и благодарение на средствата от ЕС" ,каза още Дол.
Националното събрание почете паметта на починалата вчера Снежана Дукова, която беше заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във