Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов в обувките на Борисов

S 250 0a06655b 5e8a 4fed 8aaf a759cceb2c88

Когато премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е зает с важни международни или държавни дела, като посрещането на френския президент Еманюел Макрон в Евксиноград, то огънят за рязане на ленти и отчитане на успехи се поддържа от дясната му ръка в партията - Цветан Цветанов. В четвъртък (24 август) шефът на депутатите от ГЕРБ влезе в обувките на началника си и посети Годеч, чийто кмет Радослав Асенов е "наш човек", разбира се. Там откри нова детска площадка, за която държавата се е бръкнал с 25 000 лв. А за да бъде събитието по-тържествено за рязането на лентата дойде и регионалният министър Николай Нанков. Така пред учудените очички на група деца и между две каки, облечени в народни носии, се подредиха местната, изпълнителната и законодателната власт, въоръжени с ножици в ръце.

Като види човек тържествената обстановка и нескритата гордост в погледите на тримата представители на властта, ще си помисли, че се открива я осемлентова магистрала, я голям завод, в който са инвестирани милиони и който ще отвори стотици работни места. А то най-обикновена детска площадка в малко градче.

Този номер с усвояването на пари за микрообекти, които имат значение единствено за отделни групи местни жители, герберите го научиха от царската партия НДСВ. Те първи тръгнаха из страната да градят чешмички, градинки с пейки и алеи. Тази "загриженост" за народа обаче не им донесе нужните гласове на изборите.

От ГЕРБ се оказаха много добри ученици. Те не само "попиха" почина, но и го доразвиха. Хем "усвояват" евра и строят примерно стадиони (които откриват после тържествено) в села със застаряващо население, хем в стил Кашпировски убеждават хората, че го правят само и единствено за тяхно добро.

И им се получава. Печелят избори.

Ето затова огънят на ленторязането трябва да се поддържа и през август, без почивка. И без значение дали става дума за лот от магистрала, пречиствателна станция, екопътека или детска градина и градинска беседка.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във