Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: София да стане център на европейската перспектива пред Западните Балкани

Западните Балкани са част от колективната сигурност на Европейския съюз. Ние, като политици, сме длъжни да осигурим на бъдещите поколения една мирна и спокойна Европа, в която се изповядват европейските ценности. Това заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването на форума „Толерантността в Западните Балкани: ключ към Европа“. 

"Всички български институции са ангажирани с процеса по европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Макар и изправени пред Брекзит, от Великобритания изграждат стратегия за работа със Западните Балкани, което е доказателство, че те няма да се отклонят от общите ни цели по интеграцията на този регион. Радостен съм, че и САЩ подкрепят този процес“, сподели Цветанов.

Цветан Цветанов отбеляза, че София би могла да бъде център на всички важни политики и решения за европейската перспектива пред Западните Балкани и като пример даде предстоящата среща на 17 май в София между ЕС и Западните Балкани. „Неотдавна, когато отново в НДК приехме процедурните правила за парламентарен контрол върху работата на Европол от страна на ЕП и националните парламенти, с колегите от Службата обсъдихме и Многогодишната програма на Европол, акцент в която беше доброто взаимодействие със страните от Западните Балкани“, уточни Цветанов.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във