Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов се зарече да спре непрозрачното харчене

Цветан Цветанов

Лидерът на „Републиканци за България” Цветан Цветанов.даде заявка за участие в управлението, като подчерта, че цел на партията му е прилагането и реализирането на реформи, които имат пряко отношение към подобряването на жизнения стандарт на гражданите.

„Има червена линия – това е БСП, с които се разминаваме чисто идеологически, ДПС и ГЕРБ са едно цяло,  така, че не искам да говоря конкретно. В момента знам къде е червената линия. По-добре да запазиш своята идентичност и да говориш принципни неща, а не след като преминат изборите да престъпиш своите принципи, които си лансирал”, каза Цветанов пред Нова телевизия. 

Той подчерта, че не иска да бъде въвлечен в общ знаменател, с който ще се продължи непрозрачното харчене на пари и липса на политики,с които да се подпомага средният и малкият бизнес. Политикът е на мнение, че извънпарламентарните сили заявяват, че искат да бъдат алтернатива. Той смята, че може да се водят разговори и при препокриване на част от управленските акценти, може да се намери консенсус.

„Искаме да има много ясна политика относно лидерската позиция на страната ни в региона, в който се намираме. Смятам, че в момента по-големият акцент е да можем да възстановим парламентаризма”, добави той.

За ГЕРБ, Цветанов смята, че след напускането му, подходът на партията към електората се е сменил. За пример той даде местните избори през 2019 година, за които той вече не беше член на партията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във