Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов се закани да съди заради изказвания за евтин апартамент

Проверката, която в момента тече срещу мен, ще покаже, че не съм извършил нищо незаконно. Истината в крайна сметка ще излезе наяве, но дали тогава ще получа извинение? Това каза във Велики Преслав заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той допълни, че е в непрекъснат контакт с адвоката си и имат готовност да заведат дела срещу хора, които с изказванията си по негов адрес са преминали границата на нормалното. Заместник-председателят на ГЕРБ за пореден път обясни, че не е прикривал проверка срещу сградата "Златен век", а даже напротив – според изискванията на АПК е препратил сигнала на компетентните институции, тъй като вътрешната комисия в Народното събрание не може да прави проверки.

"Разследването ще покаже, че моята сделка е започнала на много по-ранен етап и разликата, която съм доплатил, е много по-висока от тази, която се тиражира. Дори е двойно по-висока от цената на президентския апартамент", коментира той. Цветанов подчерта високият морален стандарт в ГЕРБ и попита защо БСП вместо да поиска оставките на хора с повдигнати обвинения от прокуратурата, партията дори ги поощрява.

Пред представителите на медиите Цветан Цветанов обясни, че ГЕРБ от една година води подготовка за местните избори и говори с потенциални кандидати за кметове. "След края на европейските избори ще бъде направен анализ както на резултатите от работата на всички кметове от ГЕРБ, така и техният личен принос по време на европейската кампания", допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във