Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов се отказа да е сътрудник на групата на ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се отказа от позицията нещатен сътрудник на парламентарната група. 

"Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам, и за да ограничим всички спекулации и погрешни интерпретации с внушения, разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник", съобщи Цветанов във "Фейсбук". 

Той аргументира решението си с "изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна". И не смятал да хаби енергията си за друго

"След подаването на оставката ми като народен представител и гласуването й от парламента на 29 март 2019 г., веднага съм върнал по съответните правила картата си на народен представител. За да мога да влизам в сградата на Народното събрание, когато се налага да направя различни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ. Държа да подчертая, че този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения. Издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуряване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии и по никакъв начин не означава „връщане в българския парламент през задния вход“, както за мен, така и за всеки един, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи", обяснява още Цветанов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във