Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов сам си пише прессъобщения за срещите с избиратели

Откакто Цветан Цветанов вече не е депутат и председател на парламентарната група на ГЕРБ, пресцентърът на партията не отразява проявите и срещите му, нищо, че остана заместник-председател на формацията и шеф на предизборния й щаб. Преди това до медиите се изпращаха поне десетина прессъобщения на ден, придружени с десетки снимки. Сега на журналистите се изпращат само информации за обиколките из страната и предизборните срещи в общините на кандидатите за евродепутати. Които впрочем и сега са членове на Европейския парламент – като Ева Майдел и Андрей Новаков.

Така, лишен от популярност и медийно внимание, Цветанов започна да се популяризира сам в социалната мрежа Фейсбук. На страницата си той напоително разказва къде е бил, кой го е придружавал, с кого е разговарял и най-вече какво е казал самият той пред хората. Разбира се, в типично неговия стил това са нападки към БСП и хвалби за направеното от правителството.

Ето какво разказва ръководителят на щаба за посещението си в Долни Чифлик.

"БСП целят ниска избирателна активност на европейския вот и ерозия на доверието в институциите. При управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски програми и европейски средства, а точно те гарантират развитието на населените места в България. Това заявих днес при посещението си в Долни чифлик.
В контекста на предстоящите европейски избори уверих присъстващите, че кандидатите на ГЕРБ работят страната ни в следващия програмен период да получи рекордно висок европейски бюджет в размер на 18 млрд. лв.
Припомних нашия ангажимент в края на мандата през 2021 г. учителските възнаграждения да бъдат увеличени двойно – съпоставимо с 2017 г. Изчисленията сочат, че образователната инфраструктура в цялата страна се нуждае от 9 млрд. лв. инвестиции. 700 млн. лв. вече са осигурени по ОП „Региони в растеж“, което позволи обновяването на 500 училища и детски градини. Обясних, че усилията ни не спират дотук, дори напротив – имаме амбицията да ускорим и да увеличим вложенията в образователния сектор".

Преди визитата в Долни Чифлик, Цветан Цветанов се е срещнал и с гражданите на Дългопол. Според саморъчно написаното от него "прессъобщение": "Победа на евровота ще ни даде предимство на местните избори, защото това ще запази стабилността в държавата и ще гарантира изпълнението на заложените приоритети в управленската програма. Добрите и работещите кметове в страната имат нужда точно от това – стабилност. Това заявих днес пред близо 350 души по време на среща с граждани в Дългопол..."

Цветанов посочва, че пред всички присъстващи за пореден път е подчертал положителния ефект от доброто партньорство между местната и централната власт и ролята на европейската солидарност. "Обясних, че заплатите в бюджетната сфера са се увеличили с 10% през тази година и очакванията са догодина да има още едно такова увеличение. Изтъкнах, че основен приоритет на кабинета е образованието и всички усилия са концентрирани върху необходимостта да се привлекат млади хора към професията и да се върне авторитетът на българския учител", продължава с разказа си шефът на предизборния щаб.

Всъщност Цветанов не е егоист, не изтъква само себе си, а "дава думата" и на придружаващите го лица.
"На свой ред областният координатор на ГЕРБ Иван Портних припомни, че в началото на мандата общината бе затънала в дългове, но към днешна дата всички задължения са изчистени и тя е в добро финансово състояние".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във