Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов разчита на Станишев да върне проевропейската визия на БСП за България

 Що се касае за програмен кабинет, аз смятам, че към настоящия момент имаме парламентарно мнозинство. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар на словото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и идеята му за програмен кабинет за ускорено развитие на страната.

"В немалка част от законопроекти, които не са част от управленската програма и не са в коалиционното споразумение, ГЕРБ получава парламентарна подкрепа и от опозицията. Това показва национално отговорно поведение на някои парламентарни групи от опозицията", обясни Цветанов. 

Попитан за думите на Доган, че трябва да се направи необходимото управляващите да не претърпят вътрешнопартийна имплозия Цветанов заяви: "В момента мнозинството има съответната обществена подкрепа и смятам, че евроизборите могат да бъдат един атестат за тези думи на Ахмед Доган. Аз съм убеден, че ГЕРБ ще има добър изборен резултат, защото съм убеден, че демократично мислещите български граждани осъзнават важността да бъдем част от обединена и силна Европа". По думите му ЕС няма алтернатива. За нас да сме част от силното европейско семейство на ЕНП е гаранция за успеха на Европа и за успеха на България, отбеляза той, цитиран от БТА. 

"С гласувания в българския парламент по много от темите ние сме постигали точно национален консенсус. Друг е въпросът, че ДПС имат може би повече национално отговорно поведение на моменти отколкото БСП", заяви Цветанов. По думите му в много случаи БСП се разграничава от политически решения на европейските социалисти. Според него има сблъсък между националното и европейското политическо семейство на социалистите. Докато при ДПС няма разминаване на решенията с АЛДЕ.

"ГЕРБ по същия начин - кореспондираме с решенията на ЕНП, и аз съм убеден, че в следващите европейски избори много е важно какъв ще бъде резултатът на системните партии и на тези сериозни политически семейства. Да вярваме, че Сергей Станишев ще бъде човекът, който действително ще може да промени подхода и да върне проевропейската визия на БСП за България", коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във