Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Радев нарочно не показва стенограмата от срещата с руския патриарх

Несериозно е да се твърди, че няма стенограма от срещата между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил. Въпреки уверенията на държавния глава, че е пазил достойнството на България, съмнявам се, че това е било точно така. Стенограмата не се предоставя, защото президентът би натрупал негативи от това, че не е защитил интересите на страната. Ако стенограмата бъде показана, може да се окаже, че позицията на президентството е странна. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия. 

Според него БСП определили номинацията си за държавен глава, след като от руския Институт за стратегически изследвания с ръководител ген. Леонид Решетников казали, че кандидатурата на Радев е печеливша.

„Президентът продължава да не говори за анексирането на Крим. Казваше още, че санкциите срещу Русия трябва да паднат”, каза още Цветанов.

Той подчерта, че „не трябва да се създават условия за противопоставяне на България и Русия.

„Ние не сме против руския народ. Казваме само, че Москва не трябва да нарушава международното право”, категоричен бе лидерът на ПГ на ГЕРБ.

„ЧЕЗ или Гинка Върбакова не са в състояние да повишават цената на тока.  КЕВР е органът, който взима окончателното решение за това. А неговите членове се избират от парламента”, каза Цветанов.

Той подчерта, че депутатите на ГЕРБ са подкрепили идеята на БСП за създаване на анкетна комисия, която да проучи сделката, защото именно управляващата партия е най-заинтересована всичко да излезе наяве.

Facebook logo
Бъдете с нас и във