Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов проведе работна среща с премиера на Косово

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с премиера на Косово Рамуш Харадинай. Харадинай е домакин на регионална Приятелска закуска, която събира политици и общественици от региона и САЩ в духа на открития диалог и взимност в служба на обществото.

Рамуш Харадинай благодари на България и на премиера Бойко Борисов за подкрепата за европейското бъдеще на страните от региона по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Той отбеляза, че поставяйки Западните Балкани като акцент сред българските приоритети, страната ни е съумяла да помогне за помиряването и стабилността в региона, като е генерирала истинска добавена стойност за бъдещето на региона и е спомогнала за постигане на целите на Берлинския процес. Харадинай сподели и за срещата само от преди дни с премиера Борисов Борисов в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

В срещата участват бившият премиер и настоящ министър на диаспората на Албания Пандели Майко, Фатмир Медиу - член на парламента на Албания и бивш министър на отбраната, депутатът Артан Групи и бившият министър на отбраната Зоран Йолевски от Македония, Владмир Маринкович - заместник-председател на парламента на Сърбия, заместник министър-председателят на Косово Бехчет Паколи, министърът на отбраната на Румъния Габриел Леш, бившият министър на отбраната на Хърватска Анте Котроманович, бившият министър на външните работи на Албания Бесник Мустафай и други.

Делегацията на Конгреса на САЩ, ръководена от сенатор Джеймс Инхоф - председател на Комисията по отбрана в Сената, включва сенаторите Майкъл Енци, Джон Бузман, Марион Раундс, Трент Кели и Грегори Джанфорт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във