Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов призова опозицията за диалог

Въпреки че се очакваше да няма дебати по състава на новия кабинет, изненадващо лидерът на ДПС Лютви Местан настоя партиите, които подкрепят правителството да защитят програмата си, след което и формациите в опозиция да обявят позициите си.

Първи от парламентарната трибуна се изказа зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. "За първи път от много време насам има висока отговорност от всички парламентарно представени партии, има прозрачност в разговорите, за да се стигне до днешното предложение за структура на Народното събрание. От името на парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепим правителството, предложено от кандидат-премиера Бойко Борисов и смятам, че всяка партия, която ще ни подкрепи, ще има аргументи за това на база разговорите от последните три седмици", подчерта вторият в ГЕРБ. Той се обърна към опозицията с думите, че днес ще бъдат чути всички мнения, а денят ще бъде пример за действително партньорство.

Цветанов подчерта, че сегашното правителство трябва да навакса изгубеното време от предишната власт. Той обеща ГЕРБ да бъдат диалогични и аргументирани в позициите си и предложи на колегите си да забравят този период, в който противопоставянето в 42-то НС е било на власт.

Цветанов призова депутатите всеки един от тях да преосмисли поведението си, защото повече от всякога България се нужда е от стабилност. "Нека партиите да подкрепят кабинета на принципна основа, а не такава на задкулисието. Въпреки различията, искаме да бъдем заедно и да намираме полезния за България консенсус, призова още бившият вътрешен министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във