Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Президентът Радев изпитва завист

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува президента Румен Радев, тъй като не е взел отношение по изказването на депутата от БСП Иво Христов, че "80% от българите са дебили".

Заместник-председателят на управляващата партия изтъкна, че Христов е бил част от инициативния комитет, издигнал президентската кандидатура на Радев.

Според Цветанов реакция от държавния глава е била необходима и заради изказване на друг червен парламентарист - Александър Паунов, който неотдавна предложи да се направи референдум за членството на България в ЕС и НАТО. Водачът на депутатите от ГЕРБ допусна, че "някой се опитва да отклони страната ни от европейския й път".

Цветанов не остана доволен, че трябва да коментира тезите на президента Радев, който през миналата седмица заяви, че управляващите нямат воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, както и че "лобистите са зачеркнали труда на военните" в процедурата за купуване на нови изтребители. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ обясни, че коментарите на държавния глава са провокирани от завист. 

"Президентът усеща, че не е така желан на европейската сцена. Това води до завист, която е недопустима за държавник. Отдавам действията му на това, че не е този фактор, който е очаквал да бъде", подчерта Цветан Цветанов пред БНТ.

След това той отново насочи вниманието си към проф. Иво Христов. "Христов е в противоречие със себе си в последните 20 години, след като беше е в младежкото СДС", каза Цветанов и допълни, че червеният депутат е бил част от правния отдел в парламента, който е подкрепил приватизацията.

Заместник-председателят на ГЕРБ съобщи, че по-късно днес партията му ще даде пресконференция, на която ще представи идеите си за отпадане на давността за разследване на приватизационните сделки.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във