Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Президентството говори с гласа на Русия

На всички вече е ясно, че президентът гледа на Изток, заяви Цветан Цветанов, който след края на КСНС в четвъртък твърдеше, че в становището от заседанието се съдържали изводи, несъвместими с членството ни в ЕС и НАТО.

"Румен Радев не спира да говори, че правителството и Народното събрание саботират избора на нови изтребители, но и това не е вярно. Ние работим и предоставяме факти. Не приемам и думите, че България е строителна площадка и няма светлина. Светлина нямаше по време на служебния кабинет, защото там нямаше парламентарен контрол. После се наложи ние да изсветлим всички действия на служебното правителство. Илияна Йотова ми изглежда притеснена и говореща хаотично. Моята работа е да изразявам мнение и да защитавам евроатлантическите ценности. Само ще й кажа, че във Велико Търново съм спечелил най-много преференции и никога не съм коленичил да целувам ръка на чужд патриарх", коментира зам.-председателят на ГЕРБ ден след консултативния съвет.

По думите му президентството говори с гласа на Русия. 

"Имам предложение. Да изсветлим и финансирането на кампанията на Радев. Оставят съмнения, че той е зависим от чужди държави. Винаги ще го критикувам, когато се опитва да отклонява България от евроатлантическите ценности. Единствената гаранция за националната сигурност и цялост на България е членството в ЕС и НАТО. Ние няма да отклоним държавата от този път", обясни Цветанов пред bTV.

Той отбеляза, че Волен Сидеров си имал своята позиция и това било негово право, но не било правилно да прекарва рождения си ден в Крим.

"От БСП не спират със силните популистки твърдения. Корнелия Нинова все повече се превръща в маргинален политик. Ние от ПГ на ГЕРБ ежемесечно подкрепяме различни деца, плащаме стипендии, помагаме на хора с увреждания. Това го правим чрез нашия фонд вътре в групата. Всеки месец събираме средства и помагаме. Досега не сме казвали тези неща, но популизмът стана много силен и трябваше да отговорим. Вие предполагам, че също получавате доста добра заплата, за да не бъдете подвластен на други икономически стимули. Същото важи и за политиците", посочи още Цветан Цветанов по повод желанието на БСП депутатските заплати да се замразят.

"Подкрепяме действията на българските институции в борбата с корупцията. Това показва, че държавата ще бъде безкомпромисна. Всяка една операция се извършва под наблюдението на прокурор. Целта е да се съберат неоспорими доказателства, за да има осъдителна присъда. Не съм запознат с детайлите на операцията при задържането на Десислава Иванчева. Може би имаше възможност да се защити нейната чест, защото докато не бъде осъдена, тя е невинна", коментира Цветанов ареста на кметицата на район "Младост".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във