Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Поведението на президента е неадекватно

ГЕРБ дадоха извънреден брифинг по темата пакет "Мобилност". Председателят на парламентарната група Цветан Цветанов упрекна БСП и президента Румен Радев. Той заяви, че позицията на БСП е "недържавническа", а поведението на държавния глава - "неадекватно". 

"Това не е нормално за генерал, който е участник в много процеси, и се предполага, че ще има смелост и раздаване за всяка битка, и ще може да обедини всички", каза Цветанов по адрес на Радев, който по-рано срещна с представители на транспортния бранш. Вторият в ГЕРБ цитира думи на президента, че "държавата ни се е провалила".

"Трябва като българи да се обединим, независимо кой от кое политическо семейство е, дори и опозиция и управляващи трябва да бъдат ръка за ръка, когато се защитават национални интереси, а не да се търси разделение на нацията", заяви Цветанов. Той потвърди, че транспортният министър Росен Желязков и български евродепутати ще присъстват на протеста на българските превозвачи в Брюксел. Демонстрацията ще се проведе на 10 януари. 

По-рано председателката на БСП Корнелия Нинова заяви, че правителството е изпуснало шанса да събере подкрепа за българската позиция по пакета "Мобилност".

Нинова изтъкна, че правителството е имало неутрална позиция до месец май м.г., докато в същото време премиерът Борисов "се е прегръщал и потупвал с европейските лидери".

Facebook logo
Бъдете с нас и във