Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов подкрепя исканията за оставка на кабинета

"Подкрепям исканията на протестиращите за оставка на правителството и на премиера." Това потвърди председателят на "Евро-атлантическия център за сигурност" и бивш зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му, премиерът Борисов е преминал през много цикли дали да си подаде оставката или не, но за разлика от предишните два пъти – днес ГЕРБ не се чувства достатъчно стабилно. Има загуба на обществено доверие, каза още бившият втори в управляващата партия.

Той уточни, че за оставката на главния прокурор Иван Гешев първо трябва да се формира нов парламент, който да подеме законова процедура за евентуални промени в съдебната система. 

Цветанов определи сегашната ситуация в страната като изключително тежка. "Ще има тежки последици за България", прогнозира той в ефира на бТВСпоред бившия втори в ГЕРБ, единственият полезен шанс на управляващите днес бе да се регистрират в пленарна зала за извънредното заседание на Народното събрание, но както вече стана ясно това не се случи. 

На избори – независимо дали ще са редовни или предсрочни

"Да, ще участвам на изборите – било то предсрочни или редовни", заяви още председателят на мозъчния тръст. Той съобщи, че учредява партия с името “Републиканци за България” на 27 август и показа в ефир логото.

"Демократична България" има най-сходни искания, каквито бихме заложили в нашата управленска програма", каза още Цветанов по повод евентуални бъдещи партньори. Той прогнозира, че ще привлече подкрепа от около 500 хиляди гласа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във