Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ

Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ, съобщават от пресцентъра на партията.

До решението му се е стигнало след разговор с председателя на партията Бойко Борисов. Оставката на Цветанов вече е депозирана и приета от Борисов, който му благодари за свършената работа през годините. Новината бе потвърдена от пресцентъра на ГЕРБ, а председателят на парламентарната група Даниела Даритова уточни, че Цветанов ще остане само редови член на управляващата партия. 

Проблемите за Цветан Цветанов започнаха преди два месеца, когато бе тиражирана информацията за новия му луксозен апартамент с ВИП асансьор. Реакцията на Борисов не закъсня и Цветанов се раздели с депутатското си място, съответно и с лидерската позиция в парламентарната група. Масло в огъня наля и изказването му, че не се "чувства наказан, защото няма кой да го накаже". 

Все пак Цветанов запази позицията си на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ в хода на кампанията за евроизборите. Той обаче бе изолиран, а кампанията реално бе изнесена от неговия партиен шеф.

Ден след победата на управляващите Бойко Борисов заяви, че ролята на Цветан Цветанов в партията е преувеличена - структурите си работели добре и без него. В едно от последните си изявления пък Борисов увери, че ще разчисти партията си, започвайки от няколко местни структури. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във