Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов пита Нинова къде му е папката за приватизацията

От БСП не са ми върнали папката, която им предоставих за подпис за конституционните промени за приватизацията. Представителите от БСП имаха пленум само преди няколко дни и взеха политическо решение. На г-жа Нинова съм дал папката в присъствието на медиите. Оттогава досега тази папка не е върната в ПГ на ГЕРБ и не ми е връчена лично. Това се оплака председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

При обявяването на предложението си от ГЕРБ заявиха, че очакват Нинова да го подкрепи, иначе би се оказала в конфликт на интереси, тъй като е ”основен приватизатор” заради притежаваните от нея акции в ”Техноимпекс”. Затова БСП реши лидерът им да да подпише промените, но групата да гласува против тях в пленарната зала.

"Попитайте БСП, когато имат едно политическо решение, защо не предоставят папката, след като има решение Нинова да се подпише", каза още днес Цветанов, който и я връчи изненадващо при представянето на филма на депутатката от БСП Елена Йончева "Граница".

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и вота на недоверие към правителството, който социалистите подготвят с подкрепата на ДПС. "Алтернативата на сегашното управление е БСП и ДПС. Когато казахме, че ще излезем с декларация на предстоящото Национално събрание на ГЕРБ да не управляваме с БСП, не са малко депутатите от левицата, които казват "не го правете". Всеки иска да участва в управлението и вижда, че ГЕРБ е незаобиколим фактор в едно бъдещо управление и всеки иска да бъде потенциален кандидат за участник във властта", каза Цветан Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във