Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Патриотите се отказаха да искат излизане от ЕС и НАТО

България е част от ЕС и това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори. Не се говори и за напускане на НАТО, както искат от "Атака". Искам да благодаря на Обединените патриоти за коректността и конструктивния диалог, който водим. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той допълни, че темата за персоналния състав на Министерски съвет не е дискутирана."Единственото, което стана ясно, е, че никой нямаше възражения за това ГЕРБ да възложи бъдещия управленски мандат за съставянето на кабинет на министър-председател Бойко Борисов", поясни той и призна още, че не е обсъждан вариант той поеме поста на вътрешен министър.
 
По думите му в момента се изчистват различията, за да може да се обединят около цялостна управленска програма за 4-годишен мандат.

Цветанов обвини президента Радев, че  се опитва да изземе законодателни функции, а за такива нямал право. "Явно Радев и БСП искаха да отклонят България от пътя ѝ, а той е свързан с Европа. На него му остават още две седмици в управление, в което носи персонална отговорност. Искам само да припомня, че на балотажа на президентските избори за Румен Радев гласуваха 54 хил. души в чужбина", заяви Цветанов. Той добави, че няма как да се въведе уседналост само за имащите право да гласуват в Турция, тъй като тогава България щяла да бъде обвинена в дискриминация.

От думите на Цветанов се разбра, че той няма да бъде следващият председател на Народното събрание. "Имам много организационни задължения към партията и няма как да се захвана с толкова отговорна длъжност", обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Той намекна, че ако Цецка Цачева все пак влезе в парламента, може да продължи да бъде председател на Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във