Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов определи атаката срещу него като ''тактическо мероприятие''

''Атаките по мен винаги съвпадат с някакъв предизборен перио''д, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

За пореден път Цветанов коментира темата за придобития от него в края на 2018 г. луксозен апартамент в София, за който в различни медийни публикации се появи информация, че е закупен на много по-ниска от пазарната цена. Темата се разрасна, след като стана ясно, че с апартаменти от същата фирма-строител са се сдобили още правосъдният министър Цецка Цачева и депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

Цветанов вече многократно се опита да орповергае твърдението за слоупотреба с властта като подчерта, че за да придобие новото си жилище е прехвърлил на строителната фирма два от своите стари апартаменти и е доплатил по банков път сумата от 100 хил. лв., за която е изтеглил кредит.

Коментар по темата направи и президентът Румен Радев, според когото „случаят с апартаментите далеч надхвърли обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността“.

„След като Румен Радев вече взима страна, всеки може да си направи сметка, два месеца преди изборите, каква е основната опорна точка, по която ще се движат нашите политически опоненти. Неформалният лидер на БСП трябва да заеме позиция, както го направи и уважаваната от мен Корнелия Нинова“, заяви Цветанов в кулоарите на парламента.

От днес обаче се появи и нова информация – заместник-министърът на спорта Ваня Колева, която е и кумица на шефа на парламентарната група на ГЕРБ, се оказа негова съседка в луксозната сграда. „Нейният съпруг е осми на световното по колоездене преди 20-30 г. Имат един хубав, сериозен бизнес от 30 г., мисля, че и повече. Защо да не може да си позволи да си купи апартамент?“, попита отна свой ред Цветанов.

Той категорично отрече новото му жилище да е закупено на преференциална цена, по-ниска от пазарната. Попитан дали има информация дали политици от опозицията имат подобни луксозни жилища, той отговори: „Предполагам. Нито знам, нито ме интересува“.

„Всичко, което съм направил, съм го направил в съответствие с българското законодателство“, категоричен е Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във