Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Няма битка на лобита в ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов категорично отхвърли твърденията за "битка на лобита" в партията по казуса с НДК. Той заяви, че ГЕРБ няма проблем със сформирането на парламентарна анкетна комисия, която да проучи въпроса. "Щом опозицията иска комисия по темата, ние сме съгласни и нямаме никакви притеснения", сподели Цветанов пред БТВ.

Той добави, че тъй или иначе Лиляна Павлова е изпратила свой доклад за НДК до прокуратурата. Наред с това имало и "проверки, осъществени от контролните институции", които също били предадени на държавното обвинение.

Заместник-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че министър Павлова нито е наказана, нито е унизена, след като премиерът Бойко Борисов върна на работа шефа на НДК Мирослав Боршош едва ден, след като той бе остранен от Лиляна Павлова. 

От думите на Цветанов също така стана ясно, че Павлова е информирала премиера Бойко Борисов през целия процес на нейните констатации.

"Няма битка на две дами и мъже в ГЕРБ. Всичко върви по възможно най-добрия начин, за да можем да се подготвим за председателството", подчерта Цветан Цветанов.

Впрочем на правителственото заседание в сряда (28 юни) бе прието предложението на Борисов НДК да премине под управлението на Министерството на културата. Така за сградата вече няма да отговаря министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във