Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов не очаква да има още санкционирани от САЩ българи

Бившият вицепремиер и вътрешен министър в първото правителство на Бойко Борисов Цветан Цветанов заяви във Велико Търново, че не очаква да бъдат добавяни още имена в санкционния списък на САЩ и отрече за шестимата оповестени от Държавния департамент да е имало информация за корупция и влияние върху държавното управление за времето, в което той е бил министър на вътрешните работи. 

Бившият втори в ГЕРБ посочи още, че е песимистичен в достоверността на информацията за послушвани опозиционни политици около протестите.

За шестимата бизнесмени и политици от така наречения списък „Магнитски“ Цветанов заяви, че не са били активни в тази посока във времето, когато той е бил вицепремиер и силов министър.

„Такова влияние върху управлението на страната не е имало от тези лица и тези лица не са протичали по някакви оперативни и значими разработки за подобни действия, свързани с корупция и влияние върху администрацията или съответните структури на държавното управление. Категорично мога да го заявя, защото, ако имаше, щяхме да си свършим своята работа“, изтъкна той. 

За смяната на ръководителите на служби от служебния вътрешен министър Бойко Рашков Цветан Цветанов заяви, че това не би трябвало да се разглежда като голям проблем.

За изборите на 11 юли Цветан Цветанов отново ще е водач на листите на партията си „Републиканци за България“ във Велико Търново и Благоевград. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във