Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов не е бил комунист, а комсомолец, уточни Волен Сидеров

Цветанов не е бил комунист, а комсомолец и затова не ми се е обидил. Това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров след извънредна среща между коалиционните партньори.

"Коалицията е стабилна, нямаме абсолютно никакви разминавания. Имаме различни мнения, но смятам че ще бъдат изчистени и ще бъдем единни в парламента", посочи на свой ред Цветан Цветанов. 

Волен Сидеров също заяви, че всичко е наред. "Продължаваме и се надявам да се виждаме по-често за обсъждане на проблемите. Длъжни сме да се срещаме, имаме коалиционно отношение и трябва да се срещаме даже по-често. Това беше една работна среща“, посочи Сидеров. 

"Правителството трябва да се занимае със сделката за ЧЕЗ. Министерски съвет трябва, няма кой друг, а може би и прокуратурата трябва да се занимае със сделката за ЧЕЗ. Не знам дали има разумен човек, който да не се усъмнява в тази сделка. Надявам се на здравия разум на правителството, да преразгледа тази сделка. Сделката трябва да се провери основно и ако има основания, да се прекрати", каза Сидеров. 

Сидеров посочи, че не е управляващ, а участва в коалиция, но ще направи каквото може.

"Българският народ е избрал ГЕРБ да управлява, "Атака" и ГЕРБ имаме идейни различия, но влязохме в коалиция, защото по този начин смятаме, че все пак можем нещо да придвижим. Бил съм дълго време в опозиция и знам какво е да те мачка държавната машина, защото си опонент на управляващите", допълни той.

Вчера бе съобщено, че надзорният съвет на чешката електроенергийна компания ЧЕЗ дава предварително одобрение за продажбата на останалите активи на компанията в България. Според чешки медии купувачът е българска компания "Инерком груп".

„Инерком груп“ е семейна компания, собственост на „Инерком инвестмънтс“, която е еднолична собственост на Гинка Върбакова. Фирмата притежава три фотоволтаични парка у нас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във