Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов настоява корумпираните да се разследват веднага

Цветан Цветанов

Винаги съм бил последователен политик, с принципна позиция по отношение на геополитическото позициониране на България, а именно към евроатлантическата ориентация, в стратегическо партньорство със САЩ,  написа на страницата си във Фейсбук председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов. Той коментира наложените санкции за корупция от САЩ на български олигарси.

"Не само на думи, а чрез действията ми като министър на вътрешните работи и впоследствие като депутат. В това число, позицията ми спрямо "Хизбула", спрямо руските интереси, които са в ущърб на българските, включително, реализирането на “Турски поток”, енергийните проекти, модернизацията на българската армия с многоцелеви изтребител F-16 за придобиване на оперативна съвместимост с държавите от НАТО, случаят “Скрипал” и много други, обясни Цветанов.

Според него в  този контекст новината за санкциите на САЩ, спрямо публични личности в България, предизвиква сериозна загриженост. Обявените мотиви, свързани с корупционни интереси и търговия с влияние трябва незабавно да бъдат разследвани от компетентните български институции!, заключи той.

Санкциите на САЩ срещу Пеевски, Божков и Желязков са най-широкообхватното еднократно действие, насочено срещу корупцията досега по закона "Магнитски". Това същевременно стана ясно в сряда от думите на Пол Ахърн - първи заместник помощник-секретар в Министерството на финансите на Съединените американски щати, по време на среща с български медии. На нея присъства и американският посланик в България Херо Мустафа.

Американските власти са готови да работят с българските институции по случая със санкционираните български граждани и фирми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във