Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Напускам парламента, няма да разцепя ГЕРБ

Цветан Цветанов напуска парламента като депутат, председател на парламентарната комисия на ГЕРБ и председател на вътрешната комисия. Това обяви самият той на извънреден брифинг в кулоарите на парламента. Той обяви решението си след среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Двамата се видяха почти веднага след завръщането на Цветанов от САЩ.

"Няма драма от това, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент. Всичко, което съм правил, съм го правил, ръководейки се от законността. Взел съм решение, което да даде възможност за успокоение, за да не се тиражират спекулации, че Цветанов иска да разцепи ГЕРБ”, заяви Цветанов.

"Винаги съм се ръководил от семейните ценности и знам, че в едно семейство, ако има проблем, страдат децата. Винаги съм изповядвал това да бъдем екип и че когато взимаш правилното решение, правиш мостове, а когато действаш прибързано, правиш дупки, езера", каза още той.

Той благодари на всички, които са го подкрепили и бе категоричен, че няма от какво да се притеснява. Цветанов изрично подчерта, че сигналът е изпратен до множество хора на публични постове, включително президента, обмудсмана, представителя на Еврокомисията, лидери на парламентарни групи. Повтори, че прокараната от партията му преди две години поправка в Закона за устройството на територията не е улеснила строежа на небостъргача. 

"С Борисов винаги сме се ръководили от закона и сме си имали доверие. През годините винаги съм вървял след Борисов в политическите и управленските му позиции, включително напускайки МВР и оглавявайки формално новосъздадената партия ГЕРБ във времето, когато Борисов по закон не можеше да бъде неин лидер", обясни още той.

Причината Цветанов да се оттегли от поста е скандалът с имотите на властта. Той избухна, след като стана ясно, че зам.-председателят на ГЕРБ е купил апартамент в столичния квартал "Изток" на цена, по-ниска от пазарната. По същата причина оставки вече подадоха и министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във