Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Може да подкрепим кабинет на реформаторите, премиерът ще се уточни допълнително

С мандат на Реформаторския блок ние ще подкрепим едно правителство, но разбира се, че министрите и министър-председателят ще бъдат допълнително уточнявани, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по БНТ.

„Мога да кажа, че полагаме максимални усилия да изчистим различията, които има между ГЕРБ, РБ, ПФ, за да може действително да се консолидираме в едно правителство, което да продължи политиката, която правихме в продължение на две години“, каза Цветан Цветанов.

Той бе категоричен, че от ГЕРБ не възприемат управлението като привилегия и удоволствие, а като отговорност, затова положените усилия през последните две години дали действително добър хоризонт за страната ни.

„Смятам, че имаме много тежки разговори, които ще бъдат проведени в утрешния ден. Ще разгледаме всички детайли, за да се види дали е възможно да се състави правителство", уточни Цветанов.

Той допълни, че от ГЕРБ не искат да излизат от рамката, която са заложили преди две години. Според него най-голямото противоречие е въпросът с пенсиите. По думите му е необходимо да има устойчивост и перспектива. Намираме изключителен конструктивен диалог с ПФ“, каза Цветанов и изброи в това число лидерите на НФСБ Валери Симеонов, ВМРО – Красимир Каракачанов и „Атака“ – Волен Сидеров. „Всеки един защитава своите приоритети, които е разписал в своята управленска програма, но ние трябва да правим тази политика, която може да ни обедини всички“, каза Цветанов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във